Meillä hoidat autovakuutuksen kätevästi kuntoon suoraan auto-ostoksen yhteydessä!

Vaihtoauto ja rahoitus: Mitä sinun tulee tietää

Mitä tarkoittaa vaihtoauto?

Termillä ”vaihtoauto” tarkoitetaan yleisesti käytettyä autoa. Vaihtoautoa on termiä käytetty jo pitkään autokaupassa, mikä juontaa juurensa yleiseen käytäntöön, jossa käytetty auto vaihdetaan autoliikkeen kanssa toiseen autoon. On kuitenkin syytä huomata, että vaihtoauto voi olla monelle myös ensimmäinen auto, eikä siinä tapauksessa ole tarvetta vanhan auton vaihtoon ostaessa uutta.

Vaihtoauton valinta on iso päätös, jonka kanssa monet miettivät pitkään. Valintakriteereissä vain mielikuvitus on rajana: merkki, malli, hinta, käyttövoima, varusteet, väri, suurin sallittu vetopaino, neliveto, etuveto, takaveto, uusi tai käytetty. Valinnassa kannattaa aina miettiä, mikä sopii parhaiten minulle tai perheelleni. Joskus käytetty auto sopii elämäntilanteeseen paremmin kuin uusi.

Rahoitusvaihtoehdot vaihtoautolle

Kun hankit vaihtoauton, rahoitus on usein tärkeä osa ostoprosessia. Vaihtoauton rahoitusvaihtoehdot ovat monipuoliset ja joustavat, ja ne voidaan räätälöidä juuri sinun tarpeidesi mukaan. Yleisin rahoitusmuoto on osamaksusopimus, jossa maksat sovitun käsirahan ja loput summasta kuukausierissä. Rahoitusaika voi olla jopa kuusi vuotta, ja käsiraha on yleensä alkaen 10 prosenttia auton hinnasta.

Osamaksurahoituksen etuna on, että voit saada auton omaksesi heti, kun olet maksanut kaikki sovitut osamaksuerät. Lisäksi rahoitettavalle osuudelle voidaan määritellä suurempi viimeinen erä, jolloin kuukausierät pysyvät pienempinä. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat vaihtaa autosi uuteen ennen viimeisen erän maksamista.

Vaihtoauton vakuutukset

Kun hankit vaihtoauton, on tärkeää huolehtia myös auton vakuutuksista. Autovakuutus on lakisääteinen ja se kattaa liikennevahingot, mutta lisäksi kannattaa harkita kaskovakuutusta, joka kattaa esimerkiksi varkaudet, ilkivallan ja luonnonilmiöiden aiheuttamat vahingot. Vakuutuksen valinnassa kannattaa ottaa huomioon auton ikä, arvo ja käyttötarkoitus.

Meillä Autotalo Järvellä on yhteistyökumppaneina Suomen suurimmat vakuutusyhtiöt, kuten If, LähiTapiola, POP Vakuutus ja OP Pohjola. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan vakuutuskokonaisuuden, jotta voit ajaa huoletta ja turvallisesti.

Yksityisleasing vaihtoautolle

Yksityisleasing on yhä suositumpi tapa hankkia auto käyttöönsä ilman omistamisen riskejä. Yksityisleasingin etuna on kiinteä kuukausihinta, joka kattaa auton käytön lisäksi usein myös huollot ja vakuutukset. Tämä tekee kustannusten hallinnasta helpompaa ja ennakoitavampaa.

Yksityisleasing sopii erityisesti niille, jotka haluavat vaihtaa autoa säännöllisesti ja välttää auton jälleenmyyntiarvon laskemisen riskit. Sopimuskauden päättyessä voit joko palauttaa auton ja valita uuden leasingauton tai lunastaa auton itsellesi ennalta sovitulla hinnalla. Tämä tarjoaa joustavuutta ja mielenrauhaa auton hankintaan.

Autotalo Järven palvelut

Me Autotalo Järvellä tarjoamme kattavat palvelut vaihtoauton hankintaan, rahoitukseen ja vakuutuksiin liittyen. Voit valita laajasta valikoimastamme juuri sinulle sopivan vaihtoauton ja saada siihen edullisen osamaksurahoituksen nopeasti ja kätevästi paikan päällä. Yhteistyökumppaneitamme rahoitusasioissa ovat LähiTapiola Rahoitus, OP Pohjola ja Santander.

Lisäksi tarjoamme yksityisleasing-palveluita, jotka mahdollistavat auton käytön kiinteällä kuukausihinnalla ilman käsirahaa tai jälleenmyyntiarvon riskejä. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua valitsemaan tarpeitasi vastaavan auton ja lisävarustelun sekä päättämään, millaisia palveluita tahdot leasing-sopimukseen sisällyttää.

Autovakuutukset voit hoitaa kuntoon samalla, kun hankit meiltä uuden tai käytetyn ajoneuvon. Yhteistyökumppaneitamme ovat kaikki Suomen suurimmat vakuutusyhtiöt, ja autamme sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan vakuutuskokonaisuuden.

Me Autotalo Järvellä olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua ja asiantuntemusta vaihtoautojen hankinnassa, rahoituksessa ja vakuutuksissa. Ota yhteyttä ja kysy lisää, niin autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan ratkaisun.

Lue myös