Kuinka valita lapsiperheelle sopiva auto?

Auton valinta lapsiperheelle on tärkeä päätös, joka vaikuttaa perheen arkeen ja matkustusmukavuuteen. On monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon, jotta auto vastaa perheen tarpeita ja tarjoaa turvallisen sekä mukavan matkustuskokemuksen. Tässä artikkelissa käymme läpi keskeisiä asioita, jotka kannattaa huomioida, kun valitset autoa lapsiperheelle.

Tilavuus ja sisätilojen mukautuvuus

Tilava auto on monen lapsiperheen toivelistalla. On tärkeää kiinnittää huomiota auton sisätilojen pituuteen ja leveyteen. Kun lastenistuimet asennetaan takapenkille, etupenkkien säätömahdollisuudet voivat rajoittua. Varmista, että lastenistuimien asentamisen jälkeen etupenkeille jää riittävästi tilaa.

Auton sisätilojen leveys on myös merkittävä tekijä, erityisesti jos perheessä on kaksi lasta, joilla molemmilla on lastenistuin takapenkillä. Tilanteita tulee, jolloin istuimien väliin olisi hyvä mahtua aikuisen istumaan, esimerkiksi pidemmillä matkoilla tai jos kuljetetaan yhtä lisähenkilöä. Kaikkiin autoihin ei mahdu kahden lastenistuimen väliin kunnolla istumaan, joten takapenkin leveyteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Turvallisuus ja ISOFIX-kiinnitykset

Turvallisuus on ensisijainen tekijä lapsiperheen auton valinnassa. ISOFIX-kiinnitysjärjestelmä tekee lastenistuimien kiinnittämisestä helpompaa ja turvallisempaa. ISOFIX on eurooppalainen standardi, ja nykyisin se on pakollinen varuste uudemmissa autoissa. Kiinnikkeet sijaitsevat takapenkillä penkin ja selkänojan liitoskohdassa, ja joistain autoista ne löytyvät myös etupenkiltä.

Ostaessasi autoa, varmista, että autossa on riittävästi ISOFIX-kiinnityspisteitä. Yleensä ISOFIXien olemassaolo mainitaan myös autoilmoituksessa. Kaikissa lastenistuimissa ei kuitenkaan ole ISOFIX-kiinnitysominaisuutta, joten turvavyökiinnitys voi tulla kyseeseen. On hyvä varmistaa, että etupenkin kiskojen alla on riittävästi tilaa, jotta kiinnitysnauha mahtuu menemään sen alta.

Penkkien materiaali ja puhtaanapito

Lapsiperheissä auton sisätilat altistuvat väistämättä lialle ja roiskeille. Penkkien verhoilumateriaali vaikuttaa merkittävästi niiden puhtaanapitoon. Nahkaverhoilu on helpompi pitää puhtaana kuin kangasverhoilu, mutta molemmilla materiaaleilla on omat kannattajansa. Tummempi penkkien väri koetaan usein lian kannalta helpommaksi, sillä lika ei näy niin selkeästi.

Penkkien puhtaanapitoon kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti, jos perheessä on pieniä lapsia, jotka syövät ja juovat autossa. Nahkaverhoilu on helppo pyyhkiä puhtaaksi, mutta kangaspenkit voivat olla mukavammat ja hengittävämmät. Valinta riippuu pitkälti perheen tarpeista ja mieltymyksistä.

Lisävarusteet ja mukavuus

Auton lisävarusteet voivat lisätä merkittävästi matkustusmukavuutta ja turvallisuutta. Avaimeton lukitus ja käynnistys ovat käteviä, kun kädet ovat täynnä tavaraa tai pieniä lapsia täytyy kantaa. Riittää, että avain on taskussa, jolloin auto aukeaa kahvasta ja käynnistys hoituu nappia painamalla.

Peruutuskamera on hyödyllinen varuste, erityisesti pihoilla, joilla leikkii paljon lapsia. Peruutuskameran avulla näkee auton taakse, minne sivupeilien näkökenttä ei ylety. Muita turvallisuutta lisääviä varusteita ovat esimerkiksi takaistuinten sivuturvatyynyt ja eCall-järjestelmä, joka soittaa automaattisesti hätäkeskukseen onnettomuustilanteessa.

Autotalo Järvi – Luotettava kumppani käytettyjen autojen hankinnassa

Me Autotalo Järvellä ymmärrämme, kuinka tärkeää on löytää perheelle sopiva auto, joka vastaa kaikkia tarpeita. Tarjoamme laajan valikoiman käytettyjä autoja, jotka on tarkastettu ja huollettu huolellisesti. Meiltä löydät autoja, joissa on tilavat sisätilat, turvalliset ISOFIX-kiinnitykset ja mukavat lisävarusteet.

Autotalo Järvi tarjoaa myös joustavia rahoitusvaihtoehtoja, jotka helpottavat auton hankintaa. Meidän asiantunteva henkilökuntamme on aina valmiina auttamaan sinua löytämään juuri teidän perheellenne sopivan auton. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme ja löytämään perheellenne täydellinen auto!

Lue myös